Mobilt larmpaket (3G)

Artikelnr: 83670
Lagerstatus: I lager

      
      


Detta paket är speciellt framtaget för dig som önskar övervaka din sommar- eller fjällstuga, en plats som ofta är mindre i sitt slag samt inte sällan saknar internetmöjligheter. Paketet är helt komplett och innehåller både övervakningskamera, extern IR-detektor, industriell premiumrouter och övervakningsanpassat internetabonnemang. Allt kommer förkonfigurerat och det enda som behöver göras är att ansluta el, samt montering av kameran, därefter kan du direkt komma åt kameran från vilken mobiltelefon/dator som helst, vart som helst i världen. Du kommer även kunna få direktlarm, via den unika funktionen PUSH-larm, och på så vis följa din kamera och se vad som händer vid stugan även när du inte befinner dig där. Du kommer även kunna aktivera siren, blixtljus eller andra tillbehör som du låtit ansluta till kameran, direkt från din mobiltelefon/surfplatta/dator.

Övervakningskameran i paketet ger kristallklar bild med Full HD-upplösning (2.0 mpx), anpassad för dagens ständigt växande krav. Den har flera premiumfunktioner såsom WDR, "Solid Light", mycket kraftfull mörkersyn (upp till 35 meter), möjligheten till SD-kortslagring och alarmingång (för inkoppling av IR-detektorn samt eventuella andra externa tillbehör). Därutöver har kameran även alarmutgång för inkoppling av externa tillbehör (såsom blixtljus eller siren) samt funktionen PUSH-larm för direktlarm till mobiltelefon. Kamerans höga upplösning är lämpad för situationer där detaljrikedom är av stor vikt, exempelvis identifikationer på avstånd, eller där man måste kunna zooma (digitalt) i efterhand.

Komprimeringen som används är den senaste inom H.264 (AVC+), vilken ger otroligt bra behållning av den fina bildkvaliteten till mycket litet hårddiskutnyttjande. Denna komprimering är den absolut vassaste och senaste som finns på marknaden. Tack vare sitt IR-filter, "Solid Light" (funktion för att skydda mot överexponering), WDR-funktionen samt möjligheten att manuellt justera slutartiden kan kameran klassas som en äkta "dag/natt"-kamera, och är således en av våra absoluta tungviktare.

Kameran inkluderar en extern IR-detektor (värmebaserad) för mycket tillförlitlig rörelsedetektion, men kan givetvis anslutas med vilka externa detektorer som helst, såsom IR-stråle, magnetsensor, tryckknapp (dörrklocka) eller valfritt föremål som kan kortsluta två kablar. Inom 5 sekunder får du sedan larmet i din mobiltelefon, som en PUSH-notifikation, vilken givetvis inkluderar det aktuella videoklippet. Klickar du sedan på "LIVE"-knappen får du upp vad som händer i realtid framför kameran. Tillförlitligheten är så pass hög att vi vågar påstå att detta är en revolution för larmbranschen. Inte bara att du får riktiga larm (detektion av en faktisk människa), snarare än falsklarm, med extremt hög tillförlitlighet, utan du får även videoströmmen (i hög kvalitet) direkt till din mobiltelefon inom någon sekund, snarare än några taskiga snapshots (som inte har någon garanti på att fånga själva objektet på bilden) skickat till en larmcentral som många gånger kommer när det redan är försent. På så vis får man en prioriterad utryckning av polisen.

Kameran kan monteras både på vägg och i tak och kopplas sedan enkelt in i medföljande 3G-router. Efter montering ställer/zoomar du enkelt in lämpligt bildutsnitt med hjälp av den ställbara megapixellinsen (2.8mm - 12.0mm). Därefter kommer du åt kameran både lokalt (LAN) och från distans (internet/WAN); antingen via PC-mjukvaran, MAC-mjukvaran, webbrowser, mobiltelefon (JAVA-telefoner, Windows Mobile, BlackBerry, Symbian, Android/Galaxy Tab och iPhone/iPad stöds) eller surfplatta (iPad samt alla Androidplattor). Själva inspelningen lagras antingen direkt på lokalt SD-kort i kameran, på dator med hjälp av PC-mjukvaran eller via FTP-uppladdning/e-post (man kan låta kameran ladda upp materialet själv på en angiven FTP eller skicka e-post (med filmklipp bifogat) till angiven e-postadress, i samband med rörelse/alarm). För extra säkerhet rekommenderar vi att man nyttja flera av dessa alternativ.

WDR-funktionen som nämns ovan är en mycket uppskattad funktion som innebär att kameran har en otrolig förmåga att klara motljusförhållanden, vilket kan vara av stor fördel vid installation på en sommarstuga med ständig exponering av solen. Genom att anpassa exponeringstiden olika för olika delar av bilden kan kameran således leverera perfekta bilder i situationer där andra kameror fallerar totalt.

POE (Power Over Ethernet) , vilket betyder att kameran har stöd för att kunna strömförsörjas direkt via nätverkskabeln, utan att separat strömförsörjning via närliggande eluttag behöver göras, är en annan av kamerans alla fördelar. OBS! För denna funktion krävs att PoE har injicerats i kabeln. Detta gör inte medföljande 3G-router, utan en speciell injektor behövs i sådant fall köpas till. Du finner denna injektor under produktens "Tillbehör" nedan, och passar dig som inte har eluttag i närheten av den plats du avser montera kameran.
Routern som följer med i paketet är en industriell trådlös premiumrouter, som är framtagen för att ha en stabil och säker uppkoppling till 3G-nätverket. Routerns operativsystem är Linux, som är ett operativsystem som är känt för att vara otroligt stabilt och pålitligt. Detta betyder att den skiljer sig från en vanlig konsumentrouter som man vanligtvis får av sin operatör. En konsumentrouter har ofta buggar, saknar driftsäkerhet och kan ibland behöva startas om för att den skall koppla upp sig till 3G-nätverket igen, medan medföljande router är mycket driftsäker och behöver inte startas om för att behålla sin uppkoppling. Den har även en rad specialfunktioner såsom distansstyrning via SMS, PING-reboot och VPN-stöd. Till routern medföljer två externa 3G-antenner för att öka tillförlitligheten på uppkopplingen om nu en av antennerna tappar kontakten (väldigt sällsynt) så tar den andra antennen över tills den första antennen har kontakt igen. Befinner man sig på en mycket isolerad plats med väldigt dålig täckning kan man dessutom förstärka mottagningen ytterligare med en starkare riktantenn, vilken man riktar mot närmaste mast för att få ökad hastighet och stabilitet på sin uppkoppling (denna antenn är ett tillbehör som köpes separat, se "tillval" vid köpknappen).

Routern hanterar hastigheter upp till 21 Mbit/s nedladdnings- och 7 Mbit/s uppladdningshastighet via 3G, den har även fallback till GSM och EDGE om 3G-täckning saknas. Den höga nedladdningshastigheten gör att du kan nyttja abonnemanget till mer än bara kameran. Anslut din laptop via WiFi (routern ger ut ett lokalt trådlöst nätverk) eller din stationära dator med kabel till routern (routern har tre LAN-portar). De extra LAN-portarna ger dig även möjlighet bygga ut med ytterligare kameror som kan bli aktuella i framtiden.

Anledningen för att vi valt 3G-nätverket, istället för 4G, är för att 3G är mycket stabilare än vad det relativt nya 4G-nätverket är. På många platser i Sverige är inte heller masterna utrustade med 4G ännu. Bandbredden som kameran kräver är dessutom väl inom ramarna för 3G.

Kostnad för medföljande abonnemang: 299:- /mån
(medföljer automatiskt vid köp)

Routern kommer förkonfigurerad med abonnemang för mobilt bredband, och det är bara att ansluta el till utrustningen, inga andra inställningar är nödvändiga. Abonnemanget som medföljer är ett specialabonnemang framtaget i samarbete med "Tre", speciellt anpassat för användning i övervakningssammanhang. Abonnemanget, som inte kan tecknas själv hos operatör, har en rad fördelar gentemot ordinarie mobila bredbandsabonnemang (se nedan):

- Publikt IP-nummer (ej att förväxla med fast IP-nummer):
Publikt IP-nummer är en direkt nödvändighet för att IP-övervakning från distans skall fungera. Väljer du ett annat mobilt bredbandsabonnemang är risken stor att du får ett "NAT"-at IP-nummer, vilket innebär att man delar på IP-nummer med andra, och det kommer således inte att fungera med IP-övervakning. I vårt abonnemang är Publikt IP-nummer en självklarhet.

- Fast IP-nummer:
Fast IP-nummer är ingen nödvändighet men underlättar avsevärt, då man annars kan ställas inför situationer där man måste ta sig till kameran (vilket kan vara extra besvärligt om kameran är placerad på en plats man vanligtvis inte befinner sig på, såsom sommar-/fjällstuga). Detta innebär att numret låses och att du således alltid har samma IP-nummer, istället för att IP-numret ändras. Fast IP brukar vara både kostsamt och svårt att få. För privatperson är det vanligtvis inte ens möjligt. I vårt abonnemang är Fast IP-nummer en självklarhet.

- Skydd mot internspärrar:
Vanligtvis har ”Tre” samt de andra operatörerna en spärr mot intern kommunikation. Hur konstigt det än låter kan det alltså vara problem att kommunicera internt inom en operatörs nät. Detta innebär alltså att vanligtvis om man har ”Tre ”på sitt mobila bredband (dit man kopplat sin utrustning, exempelvis en IP-kamera) och ”Tre” som operatör även på sin mobiltelefon så kommer man inte kunna komma åt kameran från sin mobiltelefon (eftersom att det då är intern kommunikation, ”Tre”-till-”Tre”). I vårt abonnemang är alla dessa spärrar självklart borttagna.

- DNS-namn ingår (välj ditt egna namn):
Ett eget DNS-namn är heller ingen nödvändighet, men underlättar för minnet. Det är alltid lättare att minnas ett namn (exempelvis: minkamera.com) än ett långt IP-nummer. Vårt abonnemang inkluderar självklart ett valfritt DNS-namn.

- Stor datamängd:
I videosammanhang, vilket kameraövervakning innebär, ställs det stora krav på datamängd. Med vårt abonnemang erhåller du hela 10GB, vilket ger en trygghet. Abonnemanget går givetvis även att använda för vanlig surf också, det är bara att ansluta din dator. För dig som kommer nyttja extremt mycket data (exempelvis konstant distansåtkomst) finns möjlighet att köpa till ytterligare datamängd. Kontakta oss för pris.

- Tekniska garantier:
Operatörer ändrar ständigt sina tekniska specifikationer vilket kan innebära att saker och ting slutar fungera, speciellt när det gäller IP-övervakning. Vårt abonnemang garanterar att alltid ha förutsättningarna för att IP-övervakningen skall fungera smärtfritt, samt inkludera ovan punkter.

- Snabbinstallation:
Slipp åtskilliga timmar av tekniskt strul. När du tecknar vårt abonnemang får du det förkonfigurerat tillsamms med din kamera, samt testat. Det är alltså bara att plugga in och köra igång.

- Supportavtal:
Abonnemanget inkluderar även ett mycket förmånligt supportavtal, och så länge abonnemanget löper erhålls kostnadsfri support på all utrustning som handlats utav oss, oavsett när i tiden köpet gjorts (supporten är annars tidsbegränsad).

- Väldigt kort bindningstid – 3 månader:
Du binder endast ditt abonnemang om tremånadersperioder och slipper sitta fast i någon bindningstid om dina förutsättningar skulle förändras (exempelvis om huset du övervakar säljs).

Innehåll:
• IP-/nätverkskamera (Full HD)
• IR-detektor (vattentät)
• Nätadapter (230V)
• 3G-router
• Specialanpassat 3G-abonnemang á 299:- /mån
(löpande fakturering med endast tre mån bindningstid)
• WiFi-antenner
• GSM-antenner
• Nätverkskabel (cat5e) 20 meter
• Kopplingskabel till IR-detektor
• PC/MAC-mjukvara (licens för obegränsade installationer)
• Applikation för mobiltelefon/surfplatta
• Snabbguide
• Utförlig engelsk bruksanvisning (CD)

Specifikationer (kamera) :
Optik: 1/2.9" HD CMOS image sensor 2.0 megapixel-sensor
Lins: 2.8mm ~ 12.0mm | vinkel: 98° ~ 27° (varifokal/ställbar)
System: PAL / NTSC
Färg: Ja
Fokus: Justerbar
Alarmingångar: 1st
Alarmutgångar: 1st
LAN-port: Ja
Mörkerseende: Ja (IR, inställbar)
IR-filter: Ja (automatiskt/justerbart IR cut-filter)
Infraröda dioder: 2st ULTRA-dioder
Infraröd räckvidd: Upp till 35 meter (i totalmörker)
LAN-hastighet: 10/100 Based-T Ethernet (med PoE)
Anslutning: RJ45 | Category-5/5e/6 (nätverkskabel)
Upplösning (maximalt): 1920 x 1080 pixlar (Full HD)
Komprimering: H.264 (AVC+) | MPEG4 AVC | MJPEG
Bilder per sekund (FPS): Upp till 25fps (realtid)
Inställbar kvalitet: Ja
Bildinställningar: Brightness, contrast, saturation och hue
Slutartider: 1/7.5 - 1/100000 sekunder (manuellt justerbar)
Bakljuskompensation: Automatisk / Manuell
AGC-kontroll: Automatisk / Manuell
Ljuskänslighet: 0,1 LUX / F1,4 (0 LUX - IR on)
WDR-funktion: Ja (klarar svåra motljusförhållanden)
Inbyggt rörelsealarm: Ja (med inställbart område/känslighet)
Bildutskick vid larm: Ja (e-post/FTP)
SMS-funktion: Ja (via sms-portal)
Lagring på minneskort: Ja (konfigurerbart)
Minneskortsstöd: Ja (SD samt SDHC)
Mobilåtkomst: Ja (JAVA-telefoner, Windows Mobile, BlackBerry, Symbian, Android och iPhone stöds)
Surfplatta: Ja, äkta HD-applikation (iPad samt alla Androidplattor)
PTZ-funktion: Ja (digital PTZ)
Inbyggd server: Ja
Lösenordsskydd: Ja (HTTPS/SSL)
Behörighetsnivåer: Ja
Max antal användare: 10 stycken samtidigt (obegränsat vid Multicast)
Mjukvara: Licens för obegränsade installationer
Sökkriterier: Tid, datum, händelse/rörelse och kamera
Protokoll: DDNS, PPPoE, DHCP, NTP, SNTP, TCP/IP, ICMP, SMTP, FTP, HTTP, RTP, RTSP
Multicast-stöd: Ja (samt även Unicast)
UPnP-stöd: Ja (för enkel installation)
DDNS-stöd: Ja (inbyggt i kameran)
3GP-stöd: Ja (via RTSP-strömning)
RTSP-strömningsURL: Ja (individuellt för H.264, MPEG4, MJPEG och 3GP)
Multipla samtida RTSP-strömmar: Ja
Hårddiskutnyttjande: 140-1000mb / timme
Rekommenderad bandbredd (vid åtkomst över internet): 1,5Mbit eller mer
PoE (Power over Ethernet): Ja (IEEE 802.3af Class 0)
Strömförsörjning: 12V DC / 1A
Strömförbrukning: Max 12,5W
Vattentäthetsgrad: IP66 (totalskyddad mot smuts samt skyddad mot starka vattenskurar)
Temperatur: -20° till +40°
Godkänd enligt: RoHS, CE

Specifikationer (3G-router):
Frekvensområde GSM/3G: 850/900/1800/1900 MHz (GSM/EDGE) 850/900/1900/2100 MHz (3G)
Mobil-/nätverksstöd: HSPA+, HSDPA, UMTS, EDGE, GPRS
Nerladdningshastighet: 21 Mbit/s
Uppladdningshastighet: 7 Mbit/s
LAN-port: 3x LAN 10/100Mbps Ethernet port
WAN-port: 1x WAN 10/100Mbps Ethernet port
Administreringsgränssnitt: Ja (lokalt eller distans)
Trådlöst (WiFi): Ja (IEEE 802.11b/g/n WiFi-standard)
WiFi-kryptering: Ja (64/128-bit WEP, WPA, WPA2, WPA&WPA2 kryptering)
Omstart via SMS: Ja
Status via SMS: Ja
Temperatur: 0° till +50°
3G-antenner: 2st antenner (en primär och en sekundär)
WiFi-antenn: 1st (för WLAN)
Strömförsörjning: 7-30V DC (12V DC 1A medföljer)
Strömförbrukning: Max 7W
DDNS: Ja
Mått: 100mm x 85mm x 36mm
Godkänt enligt: RoHS, R&TTE, CE

Ladda ner tillverkarens produktblad som PDF-fil (Router RUT500) Ladda ner tillverkarens produktblad som PDF-fil (AVM837)

FLER BILDER

Pris: 6999:-

(Dela upp betalningen från 226 kr/mån )

Dela |