IP-kamera (PUSH-larm)

Artikelnr: 83718
Lagerstatus: I lager

      
 

Verkligt prisvärd och revolutionerande PUSH-larmkamera för utomhusbruk i digitalt utförande, med 1.3 megapixel i upplösning, anpassad för dagens ständigt växande krav. Denna höga upplösning är lämpad för situationer där detaljrikedom är av stor vikt, exempelvis identifikationer på avstånd, eller där man måste kunna zooma (digitalt) i efterhand. Det unika med kameran är sedan att den, utöver att vara just en högupplöst megapixelkamera, har en larmfunktion, vilken aktiveras med en enkel knapptryckning på mobiltelefonen (Iphone eller Android). Kameran kommer sedan, med hjälp av valfri tillkopplad extern NC/NO-enhet, larma så fort det dyker upp en människa framför kameran. Följande saker är exempel på lämpliga externa NC/NO-enheter; IR-detektor (se "tillval" vid köpknappen), IR-stråle eller magnetsensor, men det går även bra med exempelvis en tryckknapp (dörrklocka) eller valfritt föremål som kan kortsluta två kablar. Inom 5 sekunder får du sedan larmet i din mobiltelefon, som en PUSH-notifikation, vilken givetvis inkluderar det aktuella videoklippet. Klickar du sedan på "LIVE"-knappen får du upp vad som händer i realtid framför kameran. Tillförlitligheten är så pass hög att vi vågar påstå att detta är en revolution för larmbranschen. Inte bara att du får riktiga larm (detektion av en faktisk människa), snarare än falsklarm, med extremt hög tillförlitlighet, utan du får även videoströmmen (i hög kvalitet) direkt till din mobiltelefon inom någon sekund, snarare än några taskiga snapshots (som inte har någon garanti på att fånga själva objektet på bilden) skickat till en larmcentral som många gånger kommer när det redan är försent. På så vis får man en prioriterad utryckning av polisen. Du får även filmen lagrad hos dig själv och till riktigt bra bildkvalitet, både i bildhastighet och upplösning, som inte begränsas av någon enskild operatörs kvalitetsbegränsningar (oftast låg upplösning och enstaka bilder). För att göra kameran ännu mer attraktiv har den dessutom, utöver alarmingången, även en alarmutgång vilken du kan koppla för ett styra valfritt föremål, såsom sirén, dörrlås, lampor etc., antingen direkt eller via ett relä. Med den medföljande mjukvara installerad på en dator kameran kan du samtidigt nyttja den precis som en vanlig övervakningskamera med inspelning vid rörelse, schemalagt eller konstant.

Kameran levererar en knivskarp högupplöst färgbild, streamad i upp till 25 bilder/sek (realtid), med en upplösning om upp till 1280x1024 pixlar (SXGA). Istället för den annars väldigt imponerande "MPEG4 AVC"-komprimeringen, som återfinns hos många av våra standardnätverkskameror, har denna kamera dessutom H.264-komprimering. Denna komprimering är den vassaste som finns på marknaden (samma som man använder inom HDTV) och ger väldigt bra bildkvalitet till extremt liten filstorlek.

Kameran kan monteras både på vägg och i tak och kopplas sedan enkelt in i din router/gateway/switch, eller direkt till en dator (med korsad TP-kabel) om så önskas. Den kan givetvis även kopplas rakt in i väggens nätverksuttag, utan behov av vare sig router, switch eller annan extra utrustning. Därefter kommer du åt kameran både lokalt (LAN) och från distans (internet/WAN); antingen via PC-mjukvaran, MAC-mjukvaran, webbrowser eller mobiltelefon (JAVA-telefoner, Windows Mobile, BlackBerry, Symbian, Android/Galaxy Tab och iPhone/iPad stöds). Själva inspelningen lagras antingen direkt i kameran (kameran har ett litet inbyggt minne om 10MB) eller med hjälp av den medföljande licensierade mjukvaran, på valfri dator eller NAS/NVR, lokalt eller via internet. Datorn som används vid lagringen behöver alltså inte stå på samma plats som kameran, utan kan vara placerad var som helst, förutsatt att det finns internet. Har man inte tillgång till dator överhuvudtaget, eller inte vill ha någon dator igång hela tiden, kan man även låta kameran ladda upp materialet själv på en angiven FTP/e-post. Uppladdningen kan då ske vid rörelse.

Exempel på användningsområden. Nedan finner du ett fåtal exempel, tillsammans med videoklipp, på några av alla tänkbara användningsområden denna otroliga kamera har:

• Inbrottsskydd: Med hjälp av en människodetektor (IR-detektor, IR-stråle, magnetsensor) får du en mycket tillförlitlig detektering av (obehöriga) människor och därefter direktlarm till din mobiltelefon inom 5 sekunder. Använd kameran som ett mycket tillförlitligt larm.


• Dörrklocka: Koppla din dörrknapp till kamerans alarmingång och låt kameran, tillsammans med din mobiltelefon, fungerar som din dörrtelefon. Du både ser och hör personen, kan tala med den samt öppna dörren (såvida det är elektroniskt lås) - allt från mobiltelefon.


• Hemautomation: Tack vare kamerans inbyggda I/O-ingångar, samt möjlighet till komplettering med ytterligare styrkort för fler portar, har du möjlighet att skapa ett intelligent hem där kameran agerar hjärtat.


• Kattvakt: Koppla "kattdörren", via magnetsensor, till kameran och ha full kolla på när din katt kommer och går. Du följer katten både live, med PUSH-larmen, samt i efterhand där du kan se vilka tider den gått in och ut.


• Babyvakt: Se ditt barn, live i mobiltelefonen, när du befinner dig i ett annat rum/plats. Väljer du någon av våra inomhusmodeller kan du även höra ljud (inbyggd mikrofon) och tala (inbyggda högtalare) med ditt barn.


Mycket enkel att koppla in och använda, dessutom med automatisk portöppning och skapande av dns-namn. Dock kan konfiguration (portöppning/portforwarding) krävas om man har en router utan uPnP. Vår kostnadsfria telefonsupport hjälper till med detta om så önskas.

Innehåll:
• IP-/nätverkskamera
• Monteringsstativ för kamera
• Nätadapter (230V)
• PC-mjukvara (licens för obegränsade installationer)
• Svensk snabbguide
• Utförlig engelsk bruksanvisning (CD)

Specifikationer:
Optik: 1/3" Live MOS-Type 1.3 megapixel-sensor
System: PAL / NTSC
Färg: Ja
Trådlös (WiFi): Nej (se nedan för WLAN-tillbehör)
Fokus: Justerbar
Alarmingångar: 1st (för anslutning extern enhet)
Alarmutgångar: 1st (för anslutning extern enhet, kan aktiveras från din mobila enhet)
Larmfunktion: Ja (PUSH-larm inom 5 sekunder)
Alarmlogik: Ja (fullt programmeringsbara regler)
Mörkerseende: Ja (IR)
IR-filter: Ja (automatiskt/justerbart IR-cut filter)
Infraröda dioder: 35st
Infraröd räckvidd: Upp till 20 meter (i totalmörker)
PTZ-funktion: Ja (digital-PTZ)
LAN-port: Ja
LAN-hastighet: 10/100 Based-T Ethernet
Anslutning: RJ45 | Cat-5/5e/6 (nätverkskabel) | WiFi
Upplösning (maximalt): 1280 x 1024 pixlar (SXGA)
Komprimering: H.264 | MPEG4 AVC | MJPEG
Bilder per sekund (FPS): 25fps (realtid) i alla upplösningar
Inställbar kvalitet: Ja
Bildinställningar: Brightness, contrast, saturation och hue
Slutartider: 1/4 - 1/100000 sekunder
Bakljuskompensation: Automatisk | Manuell
AGC-kontroll: Automatisk | Manuell
Ljuskänslighet: 0,1 LUX | 0 LUX (LEDs aktivt) / F1,5
Inbyggt rörelsealarm: Ja (med inställbart område/känslighet)
Bildutskick vid larm: Ja (e-post/FTP/PUSH)
Mobilåtkomst: Ja (JAVA-telefoner, Windows Mobile, BlackBerry, Symbian, Android och iPhone stöds)
Surfplatta: Ja (Galaxy Tab och iPad stöds)
Inbyggd server: Ja
Lösenordsskydd: Ja (HTTPS/SSL)
Behörighetsnivåer: Ja
Max antal användare: 10 stycken samtidigt
Mjukvara: Licens för obegränsade installationer
Sökkriterier: Tid, datum, händelse/rörelse och kamera
Protokoll: DDNS, PPPoE, DHCP, NTP, SNTP, TCP/IP, ICMP, SMTP, FTP, HTTP, RTP, RTSP
UPnP-stöd: Ja (för enkel installation)
DDNS-stöd: Ja (inbyggt i kameran)
3GP-stöd: Ja (via RTSP-strömning)
RTSP-strömningsURL: Ja (individuellt för H.264, MPEG4, MJPEG och 3GP)
Multipla samtida RTSP-strömmar: Ja
MSN-stöd: Ja (använd kameran för videokonferenser)
Hårddiskutnyttjande: 140-1000mb / timme
Rekommenderad bandbredd (vid åtkomst över internet): 1,5Mbit eller mer
Strömförsörjning: 12V DC / 1A
Strömförbrukning: Max 10W
Vattentäthetsgrad: IP67 (totalskyddad mot smuts samt skyddad mot starka vattenskurar)
Temperatur: -20° till +45°
Mått: 150 x 68 (φ)mm
Godkänd enligt: RoHS, R&TTE, CE

Ladda ner tillverkarens produktblad som PDF-fil

FLER BILDER

Pris: 2999:-

(Dela upp betalningen från 97 kr/mån )

Dela |

Rekommenderade tillbehör

VN80X, IP-kamera med PUSH-larm

 HD-ready | Rörelsedetektor | Ljud | SD

Mer info
1999:-
Cat5e patchkabel nätverkskabel

 IP/nätverk | Rak (UTP) | Cat 5e

Mer info
49:-
Ubiquiti PicoStation M2 HP

 Trådlös accesspunkt för din IP-kamera

Mer info
1299:-
Optex LX-402 - IR-detektor

 Upp till 12 m | IP54

Mer info
999:-
Optex LX-802N - IR-detektor

 Upp till 24 m | IP 54

Mer info
1199:-