Få PUSH-larm och agera direkt via din smartphone

Med äkta PUSH-larm* får du inom fem sekunder från en händelse ett videoklipp, exempelvis inbrott, brand eller översvämning med unik ljudsignal. Detta är en banbrytande funktion som tar larm till en helt ny nivå med oslagbar tillförlitlighet.

Tillförlitligheten i PUSH-larmet kommer dels från att larmet kan aktiveras av en extern detektor och dels av att kameran spelar in i förväg så att du kan se vad som hände redan innan larmet aktiverades. Med utomhuskameror kan du stoppa tjuven redan när de kommer in på tomten och i bästa fall helt undvika inbrott!

*För maximal tillförlitlighet bör utomhuskameror alltid kompletteras med en extern detektor, exempelvis rörelsedetektor.

Vad kan PUSH-larm användas till?

PUSH-larm ger dig en ny värld av möjligheter att snabbt få reda på om och vad som händer. Det förknippas ofta med inbrottslarm där det kan ge dig ett riktigt effektivt skydd genom att fånga inbrottstjuvar redan när de går in på tomten. Direkt när du får ett PUSH-larm till din mobiltelefon kan du exempelvis aktivera en siren för att på så sätt skrämma iväg tjuvarna innan de är inne i byggnaden. Förutom inbrottslarm kan PUSH-larm användas till nästan vad som helst där du vill ha videoverifiering, exempelvis rökdetektorer eller fasta överfallsknappar.

Hur fungerar det?

PUSH-larm aktiveras generellt av en för kameran extern detektor som är skild från bilddetektering. Den smarta tanken bakom detta är att det är svårt om inte omöjligt att lura detektorer som är utvecklade med en sak i fokus, att detektera människor. Genom ett larm med videoklipp blir verifieringen mycket snabb. Det blir helt enkelt en bildverifiering av ett redan mycket tillförlitligt larm där du själv kan avgöra om det är grannen som knackar på eller en obehörig person. Det går även att använda intelligent videoanalys för PUSH-larm men den blir aldrig lika vass som externa detektorer. Vissa kameror kan själva styra ett PUSH-larm standalone medan andra måste anslutas till en videolagringsenhet för att aktivera larmet.

Vilka produkter har PUSH-larm?

PUSH-larm är en unik funktion som enbart finns på AVTECHs finare IP-kameror och videolagringsenheter. Flera inomhuskameror har en inbyggd rörelsedetektor där kameran själv kan skicka PUSH-larm så fort den är ansluten till internet. Utomhuskameror har inte några inbyggda detektorer på grund av väderskydd och behöver därför kompletteras med exempelvis en rörelsedetektor för att ge tillförlitliga larm. Även flera videolagringsenheter för TVI / HD CCTV är utrustade med larmingångar vilket gör att även en enkel analog kamera kan leverera bildbevis vid rörelse, rök eller liknande. Nedan hittar du de produkter som stödjer PUSH-larm.