Skarpa bilder även i motljus och skuggor med äkta WDR

Kamerans inbyggda WDR-funktion ger dig fantastisk bildkvalitet även om det är skuggiga partier eller motljus. Det möjliggör identifikation i alla sorters miljöer. Du får helt enkelt en perfekt exponerad bild i alla ljusförhållanden. Jämför bilderna för att se skillnaden!

När ska WDR användas?

WDR är utvecklat för miljöer med varierande ljusförhållanden. Entréer är exempelvis ofta utsatta för starkt ljus från dörren men svagare ljus vid sidorna av denna. En kamera med WDR kommer hantera dessa miljöer utmärkt och sänka ljuset i entrén så att det går att se vad som är utanför samtidigt som skuggorna innanför blir tydliga. Vid detektering av registreringsskyltar kan WDR också vara avgörande då ljus från bilens strålkastare annars skulle mörklägga skylten.

Hur fungerar WDR?

WDR (Wide Dynamic Range) optimerar bilden i miljöer med mycket motljus eller i skuggiga områden. I ljusa partier dämpas exponeringen för att inte ge överexponerade ytor. De mörkare partierna ges ökad exponering och ljusas upp. När allt slås samman blir det en balanserad bild med mycket större möjlighet till identifikation. Tekniken bakom är att kameran tar en bild med en högre dynamisk spann än vad som går att presentera. Sedan utför kameran en kartläggning av bildens nyanser och filtrerar bort vissa ljusnivåer för att slutligen presentera en bild där både de ljusaste och mörkaste partierna har påverkat. Resultatet blir en bild med mer detaljer både i det lägre och det övre registret, en riktigt bra bild helt enkelt!

Vilka kameror har WDR?

Generellt har alla kameror i AVTECHs premiumserier WDR, det vill säga kameror ur 5- och 8-serien. Vissa av dessa har en digital WDR som är lite mindre effektiv men fortfarande riktigt vass. Nedan är enbart de kameror med äkta WDR presenterade.