Perfekt mörkersyn med Solid Light

Solid Light ser till att kamerans nattsyn alltid är på en perfekt nivå. Glöm överexponerade närbilder och suddiga nattbilder, kameran känner av om någon kommer nära kameran och anpassar ljuset för perfekt exponering. Solid Light förlänger även livslängden på IR-belysningen genom optimerad kylning och smart design.

Vad används Solid Light till?

Solid Light ger en kraftigt förbättrad övervakning i mörker och är lämpad där kraven på bra nattsyn är höga. Det kan vara lämpligt vid villaövervakning, lantbruk och stora öppna platser med begränsad belysning. Tack vare den höga effektiviteten på IR-ljuset når nattljuset exceptionellt långt för kameror med Solid Light så det är också att rekommendera för de som vill se långa sträckor på natten utan att behöva lägga till extern IR-belysning.

Hur fungerar Solid Light

Solid Light är en teknik för effektiv hantering av IR-ljus (mörkerseende). För att maximera ljuset på natten har AVTECH gjort en helhetslösning som inkluderar ljuskontroll, ökad effektivitet och smart kylning. Ljuskontrollen innebär att Solid Light automatiskt justerar ljusstyrkan om objekt kommer nära eller närmar sig kameran för att undvika överexponering i bilden. Den ökade effektiviteten på IR-ljuset kommer dels från användandet av moderna ultradioder och dels från smart design som gör att ljuset sprids på ett bättre sätt. Det gör att ljuset når längre sträckor och ger effektivare nattövervakning. Dessutom går IR-ljuset att ställa in i olika effektlägen för att passa olika miljöer. Den smarta kylningen är ett resultat av en nyutvecklad elektronikkrets i kombination med effektiva kylflänsar. Tillsammans optimerar de temperaturen och ger IR-ljuset en överlägsen livslängd.

Vilka kameror har Solid Light?

Solid Light är en unik funktion som endast finns på AVTECHs bästa IP-kameror. Förutom att de har bra nattsyn är de även kameror fyllda av annan funktionalitet. De flesta har även WDR vilket i kombination med Solid Light ger riktigt vass prestanda i mörka miljöer med varierande belysning.