H.265 - ny, bättre komprimering

För att enkelt hantera de stora datamängderna som blir med högupplösta kameror används den senaste komprimeringstekniken H.265. Med dina nya kameror krävs bara halva lagringsutrymmet för att spela in med samma videokvalitet som tidigare. Det innebär lägre nätverksbelastning men framförallt mindre lagringsbehov!

När behöver jag H.265 / HEVC?

H.265 / HEVC är en ny komprimeringsstandard som tillkommit då behovet av bättre videokomprimering ökat i takt med att upplösningen på övervakningskameror blir högre och högre. För att begränsa behovet av bandbredd och lagring är denna nya standard mycket effektiv. Den ger samma eller bättre bildkvalitet med halva lagringsbehovet. Därför är HEVC rekommenderad för kameror med hög upplösning, exempelvis AVTECHs 5-megapixelkameror.

Hur fungerar komprimeringen?

Till skillnad från H.264 som varit och är den vanligaste komprimeringsstandarden kan H.265 komprimera dubbelt så mycket utan att påverka videokvaliteten. Förenklat använder sig H.265 / HEVC av mer avancerade algoritmer än tidigare. Rent tekniskt uppnås komprimeringen genom ett smartare system för att jämföra kommande bildsekvenser och spara de delar av bilden som är likadana. Genom att skapa en variabel storlek på de ytorna i bilden som är samma blir HEVC avsevärt mycket effektivare än H.264. Förutom denna del finns även rörelsekompenserad förutsägelse av var pixlar kommer finnas i nästa bildsekvens plus några andra smarta förbättringar.

Vilka enheter har stöd för H.265 / HEVC?

AVTECHs senaste IP-kameror och den nyutvecklade videolagringsenheten AVH8516 stödjer inkoppling av kameror med komprimeringsstandarden H.265 / HEVC. Dessa enheter är dessutom fyllda av andra smarta funktioner, exempelvis scenariostyrning, WDR och intelligent videoanalys.