Övervakningsbutikens köpvillkor

Som konsument omfattas du av Konsumentköplagen, Konsumenttjänstlagen och lag om distansavtal och avtal utanför affärslokaler. Som företagare, enskild firma, förening eller motsvarande gäller inte dessa lagar.

Tillämplighet

Övervakningsbutikens köpvillkor gäller för försäljning av produkter och tjänster och gäller om inget annat avtalats.

Information om produkter

Varorna som finns på Övervakningsbutiken.se ingår i vårt ordinarie sortiment. Den information som anges här är styrande och är den som gäller över andra informationskällor och publikationer med reservation för tryckfel. Information kan ändras utan förvarning beroende på uppdateringar på produkten eller i vårt erbjudande. Se produktblad eller besök respektive leverantör för mer utförlig information om respektive produkt.

Priser och frakt

Aktuella priser på produkter uppdateras i realtid. Priserna anges i SEK och inkluderar moms för konsument och exkluderar moms för företag.

Övervakningsbutiken äger rätt att ändra offererade priser utan föregående avisering. Mellan Övervakningsbutiken och kund gäller avtalat pris om inget annat särskilt överenskommits.

Frakt tillkommer på samtliga leveranser. Den totala fraktkostnaden beräknas vid beställning då det framgår vilka fraktsätt som är valbara samt kostnader för dessa.

Mer information om fraktkostnad finner du i kassan innan du betalar.

Beställning och orderbekräftelse

När du beställer på Övervakningsbutiken.se accepterar du dessa köpvillkor. Genom att acceptera villkoren förbinder du dig att följa villkoren i sin helhet, samt godkänner behandling av dina personuppgifter enligt nedan.

Vid orderläggning skickas en mottagningsbekräftelse rubricerad “Tack för din beställning” via e-post. Denna mottagningsbekräftelse utgör information om innehållet i beställningen. I samband med att ordern skickas kommer du få ytterligare avisering via e-post och ibland sms beroende på valt fraktsätt.

Enkla betalningsvillkor

Som kund är du medveten om och accepterar att genomförandet av ett köp på Övervakningsbutikens hemsida innebär ett betalningsansvar.

Betalning kan erläggas med kontokort utfärdat i Sverige (ex. VISA, MasterCard, AMEX) eller genom direktbetalning via internetbank via Swedbank, Handelsbanken, Nordea eller SEB. Som kund kan du även välja betalning mot faktura (30 dagar) eller delbetalning/konto via Walley. Det går också att betala via Swish, förskottsbetalning via bankgiro och via postförskott (vi förbehåller oss rätten att lägga om postförskott till fakturabetalning via Walley om det accepteras av Walley). Övervakningsbutiken förbehåller sig rätten att inte i samtliga fall erbjuda alla betalsätt. Vid betalning via faktura/delbetalning kan en kreditprövning komma att göras.

Vid försenad betalning utgår avgift för betalningspåminnelse samt dröjsmålsränta enligt Walleys villkor för faktura och delbetalning/konto.

Se våra betalningsvillkor för full information

Ändra/avbeställa order

Du har möjlighet att kostnadsfritt ändra din order fram till dess att paketet skickats från oss, det vill säga fram till dess att du mottar en leveransbekräftelse. Ändring kan ske per telefon till 031-12 56 00. Efter att din order skickats kan ändringar inte göras. OBS! Om du förskottsbetalar din order kan inga ändringar göras efter att betalningen är genomförd.

Leverans

En order av produkter som finns i lager och mottas före klockan 12.00 en vardag skickas i regel samma dag. Leveranstiden är normalt 1-3 dagar beroende på valt fraktsätt och leveransort.

Beroende på valt leveranssätt hamnar paketet antingen på närmaste utlämningsställe eller levereras direkt till dörren. Leverans till dörren är endast tillgänglig för företag.

Du kan också välja att avhämta ditt paket i vårt showroom i Göteborg. Vid avhämtning rekommenderar vi att du bokar en tid för att få bästa möjliga service och för att vi ska få möjlighet att förbereda ditt paket. Glöm inte ID-kort då vi för säkerhets skull aldrig lämnar ut paket till någon utan giltig identitetshandling.

Om paket ska lösas ut får du via avisering information om var och när paketet ska lösas ut. Övervakningsbutiken står för risken av varan tills den är utlämnad till dig.

Leverans kan ske inom hela Europa till förmånliga fraktpriser.

Outlösta paket debiteras en avgift om 400 kr inklusive moms för att täcka Övervakningsbutikens kostnader för frakt och administration.

Ångerrätt

Vid köp av varor från Övervakningsbutiken.se har du som konsument enligt lagen om distansavtal (2005:59) och avtal utanför affärslokaler närmare anger, i vissa fall rätt att frånträda ett köp (ångerrätt). Detta innebär att du har rätt att ångra ditt köp genom att till Övervakningsbutiken lämna eller sända ett meddelande om detta inom 14 dagar från den dag du tog emot den beställda varan.

Vill du använda dig av ångerrätten ska du som kund kontakta Övervakningsbutiken via 031-12 56 00 eller via info@overvakningsbutiken.se för att få vidare instruktioner. Alla returer ska skickas tillbaka till oss via våra fraktsedlar. Varor inskickade utanför vårt system mottages ej av oss. Produktbeloppet återbetalas inom 14 dagar från att vi mottagit returen av varan.

Du har rätt att undersöka varan i den utsträckning som krävs för att fastställa varans egenskaper eller funktion. Om du har använt eller hanterat varan i större omfattning än nödvändigt kan du bli skyldig att ersätta Övervakningsbutiken för värdeminskningen. Detta gäller även produktkartonger som ska vara i originalskick utan tejpning eller andra fysiska skador. Ersättningen kan uppgå till varans totala pris.

Ångerrätt gäller inte för köp av företag, enskilda firmor och föreningar eller motsvarande. Ångerrätt gäller inte heller för privatpersoner vid köp i vår fysiska butik.

Reklamation

Vill du reklamera ett fel på beställd vara ska du inom skälig tid från att felet upptäcktes, eller borde ha upptäckts, kontakta Övervakningsbutiken på 031-12 56 00. Reklamation får inte ske senare än 3 år efter mottagandet av en vara.

När varan returnerats och reklamationen godkänts kompenserar Övervakningsbutiken dig i enlighet med reglerna i konsumentköplagen (1990:932) genom reparation av befintlig produkt, genom en ny likvärdig produkt eller genom att du återfår din betalning för produkten.

Övervakningsbutikens tekniker kontrollerar/testar insända varor i enlighet med den felbeskrivning som du uppgivit, det är därför en fördel om den är så utförlig som möjligt. Om varan befinns vara felfri debiteras en avgift för felsökning enligt vår prislista för felsökningstjänster, för närvarande 999 kr (inkl moms).

Retur

Returer (med anledning av utnyttjande av ångerrätt eller på grund av reklamation) ska återsändas i originalförpackning eller i annan för produkten lämplig förpackning, samt väl förpackade i med stötdämpande material. Ansvaret för transporten till oss står den som returnerat varan för. Det betyder att eventuella transportskador till följd av bristfällig förpackning debiteras dig som kund.

Vid utnyttjande av ångerrätt står du kostnaden för retur med våra fraktsedlar, för närvarande 99 kr (inkl moms). Varor inskickade utanför vårt system med egna fraktsedlar mottages ej av oss.

Transportskador

Det är viktigt att du säkerställer att ditt paket är oskadat när du får det. Om ditt paket är skadat, be ombudet göra en notering om skadan vid utlämning eller säg att du inte vill ta emot paketet pga. skadan. Eventuell transportskada ska anmälas omgående till Övervakningsbutiken på 031-12 56 00. Om du upptäcker skadan först efter att du öppnat paketet reklamerar du omedelbart till oss enligt ovan eller senast inom 14 dagar från det att du hämtade ut paketet.

Ansvar för fel på varor

Övervakningsbutikens ansvar till följd av fel i vara, försening eller skada (såväl direkt som indirekt) är begränsat till vad som står i dessa köpvillkor samt av konsumentköplagen (1990:932).

Övervakningsbutiken ansvarar under inga omständigheter för indirekta skador, följdskador eller någon annan skada till följd av omöjlighet eller svårighet att använda utrustning eller information, förlust av information eller utebliven vinst i samband med användning av information om produkter på vår hemsida.

Garanti

Garantitiden för alla våra produkter är ett (1) år. Garantiärenden hanteras olika beroende på varans art. Vissa garantiärenden hanteras av tillverkaren men de flesta fall hanteras av Övervakningsbutiken direkt. Genom tecknande av vissa supportavtal kan du förlänga garantin på produkten så länge du är ansluten till tjänsten. Dessa avtal måste alltid tecknas under garantitiden.

Teknisk support

Vid köp av produkter hos oss ingår ett års kvalificerad teknisk telefonsupport för våra produkter samt eventuell nätverkskonfigurering. Efter ett år kan du välja mellan att teckna supportavtal från 99 kronor/mån eller betala för lösa ärenden á 499 kronor per ärende (max 40 minuter).

Ditt konto

Inloggningsuppgifter (användarnamn och lösenord) till ditt konto på Övervakningsbutikens hemsida ska hanteras så att de inte kommer till obehöriga personers kännedom. Genom att ge dina inloggningsuppgifter till någon annan bekräftar du att den personen äger rätt att beställa i ditt namn och att du är betalningsskyldig för den typen av beställningar. Om du misstänker att någon obehörig person har tillgång till dina inloggningsuppgifter ska du omedelbart meddela Övervakningsbutken och byta ditt lösenord.

Behandling av personuppgifter

Hur vi behandlar personuppgifter finns väl beskrivet i vår integritetspolicy.

Om cookies

Vi använder cookies för att förbättra kundupplevelsen på hemsidan.