Skräddarsydd Övervakning

övervakning för byggplatser och entreprenad

Vi på övervakningsbutiken har kompletta, professionella och prisvärda övervakningslösningar för byggplatser och entreprenad. En byggarbetsplats är en arbetsplats med mycket trafik och många värden – ofta belägen under osäkra förhållanden. En byggarbetsplats är en utmanande miljö men det är mycket lättare att hitta en bra lösningar än man kan tro.

Oavsett om du endast söker övervakningshårdvara eller vill ha hjälp med installation hjälper vi er hela vägen. Bläddra ner på sidan för inspiration – eller använd knapparna för att hoppa direkt till det du behöver.

Ring oss eller skicka ett mail – så hittar vi snabbt rätt utrustning i er budget!

Ring Mejla

Skrädarsydda lösningar

Boka kostnadsfri konsultation  →

prenumerera från 299kr/mån

Den optimala lösningen för företag och föreningar. Med våra prenumerationserbjudanden för kamera- och övervakningssystem får du fri teknisk support, installationshjälp och tillgång till marknadsledande säkerhetsfunktioner och molnlagring, allt till en minimal månadskostnad.

friköp från 5000kr

Ta kontroll över din säkerhet med vårt friköpsalternativ! Ingen bindning, inga månadskostnader. Genom att välja friköp äger du din kamera- och övervakningslösning direkt, utan löpande kostnader. Säkra ditt hem eller företag på dina villkor. 

Skräddarsydd Lösning – Anpassad Efter Dina Behov

Vi erbjuder skräddarsydda övervakningssystem som passar exakt för dina unika behov. Från val av kameror till specifika säkerhetsfunktioner och molnlagring – skapa din / er optimala lösning. Kontakta oss för en personlig konsultation och upplev skräddarsydd trygghet som passar just dig.

Friköp – Total Frihet Utan Månadskostnader 

Få ägandeskapet direkt och inga löpande kostnader! Med vårt friköpsalternativ har du fullständig kontroll över ditt övervakningssystem utan några månadskostnader eller dolda avgifter. Säkra ditt hem eller företag på dina villkor och njut av en tryggare framtid med total frihet.

Prenumeration – Allt Inkluderat för Oöverträffad Trygghet 

Utforska våra prenumerationserbjudanden och få tillgång till allt du behöver för en komplett säkerhetslösning. Få teknisk support, installationshjälp och marknadsledande säkerhetsfunktioner, allt till en minimal månadskostnad. Upplev bekvämligheten av en helhetslösning utan kompromisser.

STUGÖVERVAKNING

Viktigt att tänka på

1. Välj professionell övervakning

När det gäller övervakningssystem är skillnaden mellan lågkvalitativa och märkesprodukter enorm. Lågkvalitativa produkter använder billigare komponenter och leder ofta till problem med mjukvara/appar och funktionalitet. Säkerhetsarrangemang är en annan viktig faktor, och kinesiska fabrikat  har allvarliga säkerhetsbrister på grund av kinesiska statens ägarandelar.

Våra professionella kameror garanterar en driftsäker lösning som är snabb och lätt att använda. Systemen är också NDAA-certifierade, vilket innebär att de inte har någon koppling till kinesiska staten. Detta eliminerar risken för handelshinder, säkerhetsproblem och GDPR-brott associerade med icke-NDAA-certifierade produkter.

2. Trådlöst eller trådbundet?

Vill du ha en driftsäker och professionell lösning? Då är ett trådbundet system svaret. Många tillverkare har på senare år lanserat trådlösa övervakningskameror, dessa skall enligt marknadsföringen lösa så att du inte behöver dra kabel till dina kameror.

Trådlöst kan vara ett snabbt och smidigt alternativ ibland men man får göra stora uppoffringar i driftsäkerheten och det finns väldigt många fallgropar som man skall vara medveten om innan man gör en investering i denna teknik. Vårt råd är därför att välja trådbundet överallt där det är fysiskt möjligt. 

3. Hur kopplas systemet?

Professionella övervakningssystem använder ‘PoE’ (ström över ethernet). Den här tekniken använder samma kabel för ström och kamerabilder. Samtliga kameror ansluts till inspelaren med en kabel. Inspelaren förser kamerorna med ström samtidigt som kamerorna skickar bilder till inspelaren. Det innebär att du inte längre behöver ett separat uttag för varje kamera.

På ovan bild ser du ett exempel på system med två kameror uppkopplat till internet för distansåtkomst. 

Med det sagt är kabel ofta svårt på byggarbetsplatser där man ibland får göra kompromisser med trådlösa kameror eller internet förstärkare.

Trådbundna paket Trådlösa paket

4. Inget internet eller stöm?

Ibland är det svårt med ström och internet på gården i alla olika lokaler. Då erbjuder vi flera olika alternativ. Det absolut bästa är att fortsatt köra på ett professionellt övervakningssystem men komplettera med några internet beams som kan skicka ut internet trådlöst till dem olika lokalerna. Om strömförsörjning också fattas kan vi hjälpa till med en solcell med UPS (batteri).

Alternativ två om du vill komma lite billigare undan och saknar internet / ström är våra trådlösa 4G PTZ kameror med inbyggt batteri och solcell men dessa har såklart inte samma driftsäkerhet. 

Tänk på att välja kameror som stöder Power over Ethernet (PoE). Med PoE behöver du bara dra en enda kabel till kameran, eftersom kameran får både ström och nätverk genom en kabel.

Det sparar installationskostnader och ger din kamera stabil strömförsörjning, vilket gör att den kan utföra mer resurskrävande operationer, såsom avancerad bildanalys och starkare mörkerseende.

Välj kameror som erbjuder inbyggd bildanalys. Dessa kameror är intelligenta nog att skilja mellan en katt som springer över tomten och en person som går runt i din trädgård. Det hjälper till att minska antalet falska larm och hålla dig informerad om verkliga hot.

Med AI videoanalys kan du även ställa in vilka tider och ytor som ska generera larm..

Välj kameror med starkt mörkerseende. Vissa kameror är designade med kraftfull infraröd (IR) belysning som kan “se” i mörker. Detta gör att de kan leverera tydliga och detaljerade svartvita bilder, även i svagt ljus eller totalt mörker.

De bästa kamerorna kan spåra människor – och samtidigt filma i färg på natten, vilket gör det mycket lättare att känna igen personen, kläderna, färgen på bilen – eller till och med läsa en registreringsskylt.

När det kommer till kameror finns det flera olika typer; dome, bullet, turret och PTZ. Domkameror har varit populära tidigare, de är vandalsäkra men används i allt mindre utsträckning då de är utsatta för vattenskador och komplicerad installation.

Vi rekommenderar allt som oftast turret kameror som är enklare, mer prisvärda och erbjuder samma upplösning. Men i vissa fall krävs en dome eller PTZ kamera. Kontakta oss för projekteringshjälp.

Professionella kameror måste erbjuda hög upplösning. Om kamerorna inte har zoom bör du inte gå under 4 MP utomhus.

Ju högre upplösning – ju mer du kan förstora, den dag du behöver för att se detaljerna i dina inspelningar.

Kamerans synfält är som en tratt. Hur brett och snabbt tratten sprider sig bestäms av kameralinsen. Det är med andra ord kamerans glasögon. Som regel har våra kameror en 2.8 mm fast lins med omkring 100 graders bildvinkel.

I vissa fall kan ett för brett synfält störa bildkvaliteten och ibland kan man behöva övervaka längre avstånd då är det lämpligt med en MVF lins.

Vissa kameror erbjuder ljudinspelning eller till och med tvåvägskommunikation.

I kombination med intelligenta kameror som reagerar på människor men inte hundar och dylikt, kan det vara extremt effektivt att “välkommna” alla personer som dyker upp efter 22:00 med ett förinspelat meddelande o.

Vill du ha ett driftsäkert och professionellt system ska du ha en lösning som erbjuder anslutning via molnet men att video lagras lokalt. Det ger det bästa av två världar:

Enkel anslutning när du är ute i världen – och utan prenumerationskostnader.

Våra kameror finns i en mängd olika serier och funktioner. Innan köp är det viktigt att fundera på om du vill få ut något extra från kamerorna såsom Guard funktionen som har integrerade blixtljus och högtalare eller våra avancerade PTZ kameror som kan patrullera stora områden.

Osäker på vad du söker? Kontakta oss!

Det finns flera återförsäljare för kameror men se till att välja en leverantör som kan hjälpa dig med teknisksupport och installation.

Vi på Övervakningsbutiken har jobbat med övervakning sedan 2000 och är experter på cctv. Köper du via oss får du alltid ett års fri teknisk support med i köpet!

Ring 031-125600 eller 08-254999 för kostnadsfri rådgivning och förslag

Quick contact

STUGÖVERVAKNING

Smarta funktioner

Tillgång direkt i mobilen

Den kraftfulla mobilappen låter dig se live, spola tillbaka och ta emot snabbmeddelanden på “regel – break” från hela världen, på telefoner, surfplattor och datorer.

Du får snabbt en push-notis när något händer och kan direkt vidta åtgärd! Vi hjälper dig självklart att ställa in det hela så att du bara behöver komma ihåg ditt användarnamn och en kod om du byter telefon, annars loggar du bara in med ditt fingeravtryck eller Face ID.

 

smart ai analys

Genom att använda vår avancerade och smarta AI videoanalys i din övervakningssystem skapar vi en kraftfull plattform som ger dig möjlighet att söka, filtrera och arbeta med signalement på ett helt nytt sätt. Du får även tillförlitliga push-larm helt utefter dina villkor!

Upptäck fördelarna med att ta emot snabbmeddelanden om potentiella “regel-brott” från var som helst i världen – oavsett om du är på din telefon, surfplatta eller dator. Vår smarta AI gör det möjligt för dig att enkelt identifiera och kategorisera händelser utifrån specifika kriterier som ungefärlig ålder, klädsel och andra signalement. Du kan även snabbt och lätt ställa in vilka tider och ytor som ska generera larm.

TÄCK STORA YTOR MED 1000M ZOOM

Om du vill komma riktigt nära händelserna finns det inget bättre än en PTZ-kamera. Om du inte tidigare har sett vad 32 gånger zoom kan göra – då kommer du att bli förvånad! Det är inga problem för våra PTZ kameror att känna igen en person på en halv kilometers avstånd eller mer.

En PTZ-kamera kan verkligen vecklas ut på en byggarbetsplats – och hjälpa till att hålla ett öga på vad som händer på stora ytor.

Aktiva kameror

Till skillnad från “vanliga” övervakningskameror, som vanligtvis används för att undersöka en händelse efter att den inträffade, meddelar våra aktiva kameror inkräktare att hans närvaro har upptäckts och kan aktivt agera genom ljud och blixtljus. Av denna anledning kan de jämföras med riktiga larmsystem. Smart Alert-kameror används i stor utsträckning i byggövervakning för att skydda exempelvis maskiner och dieseltankar. De kan också används för att förhindra obehörig åtkomst till begränsade områden, parkeringsplatser eller fotgängarzoner.

Du kan även tala direkt ut ur kamerans inbyggda högtalare, från din mobiltelefon/dator, eller låt kameran spela upp förinspelade ljudklipp, antingen egeninspelade eller befintliga ljudfiler.

LPR – Registreringsskyltskameror

Upptäck kraften med LPR-kameror, integrerad registreringsskyltsavläsning!
Detta innebär att kameran inte bara spelar in i så hög kvalitet att man tydligt kan se registreringsskyltar i efterhand på inspelningarna, utan att kameran faktiskt även kan avläsa, i realtid, vad som står på registreringsskyltarna och göra saker utifrån det! Våra LPR-kameror från Provision-ISR är både effektiva och prisvärda!
 
Identifiering av fordon och registreringsskyltar har aldrig varit så precis, exakt och tillförlitlig. Tekniken ger dig möjligheten att känna igen och analysera registreringsskyltar och sedan larma dig eller utföra en åtgärd t.ex. öppna en bom.
 
I byggövervakning används ofta LPR kameror för att snabbt och smidigt kunna se vilka tider UE har varit inne på platsen samt öppna diverse grindar och bommar för behöriga.

AI PTZ- autotracking

De nya intelligenta PTZ-kamerorna med AUTOTRACKING använder sig av AI-teknologi för objektigenkänning och kan patrullera stora områden.  PTZ-kamerorna börjar följa efter så fort det dyker upp en MÄNNISKA och/eller ett FORDON i bilden, kameran zoomar då också in på objektet.

Kameran kan också patrullera ett förinställt område. Det är den senaste AI-tekniken och ersätter både vakter och många fasta kameror och kan nyttjas på företag med större eller mindre ytor, lantbruk och privata villor – nu är det äntligen slut med falsklarm!

 

VMS – intelligent mjukvara för PC och MAC

VMS-mjukvaran i våra system är oerhört användarvänlig och det går snabbt och lätt att navigera. Systemet hjälper dig göra playback, ställa in push-notiser och larmfunktionen och mycket mer. 

Exempelvis kan VMS-mjukvaran göra en avancerad sökning i allt ditt material snabbt och smärtfritt. Söker du exempelvis en man i medelåldern i blå keps kommer systemet plocka fram allt som matchar din sökning.

Tillgång till egen tekniker

Kanske är du helt fascinerad av övervakning, precis som vi är – kanske är schemat tajt och det är svårt att hinna med att sätta sig in i systemet.

Oavsett om du söker rådgivning eller bara behöver hjälp – har vi experterna som är redo att ta sig an uppdraget.

Det kan handla om att välja rätt utrustning, konfigurera och finjustera utrustningen, göra utdrag för polisen, ändra lösenord – eller helt enkelt genomföra en översyn för att säkerställa att allt är som det ska vara.

VÅRT SERVICETEAM

Vi är redo när du behöver hjälp

Övervakningsbutikens serviceteam är redo att hjälpa dig vardagar kl. 09.00 – 17.00. Oavsett om det gäller rådgivning, teknisk support eller bokning av installation så finns vi här och hjälper dig hela vägen. Tveka inte på att slå en signal.

STUGÖVERVAKNING

Våra produkter

ULTRa kamera 8 mpx

Smart dome IR mic/IK10/MVF/zoom
 
Intelligent ULTRA kamera från den övre hyllan.

Kameran filmar i färg dygnet runt, spanar med infraröd ljus, ger larm på människor, ytor och tider samt många andra smarta analysfunktioner.

 

En oerhört kraftfull kamera på alla sätt.

 • Extra hög bildupplösning

 • MVF (zoom lins)

 • Intelligent bildanalys

 • Färginspelning under natten

 • Övervakning i mörker med IR

 • Push-notiser till din mobiltelefon

3999 kr läs mer

PRO kamera 5 mpx

 • Intelligent bildanalys

 • Färginspelning under natten

 • Övervakning i mörker med IR

 • Push-notiser till din mobiltelefon

2299 kr läs mer

BASIC kamera 3 mpx

 • Intelligent bildanalys

 • Färginspelning under natten

 • Övervakning i mörker med IR

 • Push-notiser till din mobiltelefon

1999 kr läs mer

AVTECH AVH1109

Denna 8 kanalers NVR är våra teknikers favorit – och det är inte så konstigt.

 

Inspelaren har artificiell intelligens som kan göra ansiktsigenkänning – eller lägga till analys till dumma kameror som sedan kan skilja människor från djur.

 

 • Kan ge ström och nät samt samla ljud och bild från 8 kameror

 • Stödjer avancerad AI såsom ansiktsigenkänning

 • Intelligent och snabb sökning 

 • Kan styra PTZ kameror mm

 • Fullständig åtkomst för dig via din mobil till allt, oavsett var du befinner dig

3999 kr läs mer

AVTECH DGH1104

 • 4 kanalers NVR

 • Inbyggd PoE – strömförsörjning till kameror

 • Intelligenta sökningar på videoinnehåll

 • Fullständig åtkomst från din mobil till allt

2299 kr läs mer

AVTECH DGH1104

 • 16 kanalers NVR

 • Inbyggd PoE – strömförsörjning till kameror

 • Intelligenta sökningar på videoinnehåll

 • Fullständig åtkomst från din mobil till allt

4999 kr läs mer

PRO övervakningssystem 2K+

Vår storsäljare och våra teknikers favorit – och det är inte så konstigt.

 

Komplett system med riktigt vassa kameror med en inspelningsenhet på 4 kanaler för eventuella framtida behov.

 

 • 2k+ upplösning i 5 mpx

 • Kan ge ström och nät samt samla ljud och bild från 8 kameror

 • Stödjer avancerad AI såsom ansiktsigenkänning

 • Intelligent och snabb sökning 

 • Fullständig åtkomst för dig via din mobil till allt, oavsett var du befinner dig

11400 kr läs mer

BASIC Övervakningssystem

 • Full HD +

 • Inbyggd PoE – strömförsörjning till 8 kameror

 • Intelligenta sökningar på videoinnehåll

 • Fullständig åtkomst från din mobil till allt

8999 kr läs mer

ULTRA Övervakningssystem

 • Ultra HD med 8 mpx

 • IK10 vandalsäkert

 • Inbyggd PoE – strömförsörjning till 8 kameror

 • Intelligenta sökningar på videoinnehåll

 • Fullständig åtkomst från din mobil till allt

17400 kr läs mer

KONTAKTA OSS

Inte hittat det du söker?

Övervakningsbutikens serviceteam är redo att hjälpa dig vardagar kl. 09.00 – 17.00. Oavsett om det gäller rådgivning, teknisk support eller bokning av installation så finns vi här och hjälper dig hela vägen. Tveka inte på att slå en signal.

Ring oss direkt på 031-125600 eller 08-254999.

Vill du ha en demo på produkterna, se vad vi har i sortimentet eller diskutera ett case? Kom och hälsa på och kolla in produkterna live i vårt showroom. Vi finns på Gruvgatan, strax utanför centrala Göteborg (vid Pågens brödfabrik). Ingången är Gruvgatan 35B och sedan tar du enkelt hissen till våning tre. För bästa service rekommenderar vi att du bokar ett möte med en av våra säljare på 031-12 56 00 / 08-25 49 99.

Contact